B1100 ZIP Solar

Screen op zonne-energie : duurzaam & praktisch

Nieuw in het Brustor assortiment is een screen dat werkt op zonne-energie. Een duurzame oplossing waarbij we gretig gebruik maken van een natuurlijke energiebron om de screen te bedienen. Meteen ook ideaal voor ruimtes waar geen stroomtoevoer mogelijk is. De motor die de screen aanstuurt wordt gevoed door een batterij die op zijn beurt gevoed wordt door de zonnestralen. De batterij vangt de zonnestralen op via een zonnepaneel. De energie die wordt opgeslagen in de batterij zorgt ervoor dat de B1100 / B1350 ZIP Solar zowel op zonnige als iets meer bewolkte dagen kan blijven functioneren.

De aansturing op basis van zonne-energie is een duurzame oplossing en dus vooral goed voor het milieu. Bovendien is er voor de ‘Brustor solar screens’ geen elektrische bedrading nodig. Bijvoorbeeld in een slaapkamer op het hoogste verdiep van de woning kan dit een welkome oplossing zijn. Dankzij de gepatenteerde ZIP sluiting zit het screendoek perfect vast in de geleiders en is dit erg windvast. Belangrijk is dat het zonnepaneel vrij blijft en ten allen tijde wordt blootgesteld aan zonnestralen. 

De montage van dit type screen is erg eenvoudig gezien er geen grote breekwerken aan te pas komen. Dit zorgt ervoor dat de ‘Brustor Solar Screens’ zowel voor nieuwbouw als renovatie toegepast kunnen worden.

• Maximaal 3,5m breed x 3m hoog
• Beschikbaar in vierkante kast van 110 mm of 135 mm
• Windvaste zonwering
• Eenvoudige montage
• Duurzame oplossing
• Keuze uit 5 standaard kleuren / andere RAL kleuren in optie

Extra informatie:


ZIP Screen
De ZIP Screen is een verticaal windvast screen. Het heeft een uniek ritssysteem dat het doek in alle omstandigheden perfect in de geleiders houdt. Zelfs bij een windkracht van 6 Beaufort geeft het geen krimp. De ZIP Screen is insectenwerend en verkrijgbaar in verschillende versies.
Windklasse 3
Brustor screens met windklasse 3 weerstaan aan een windkracht tot 6 Beaufort. Deze bijzonder windvaste zonnescreens zitten in een robuuste behuizing en zijn uitgerust met stevige geleiders die voldoen aan de hoogste Europese CE norm inzake windresistentie (EN 13561).